Leeshonger? Mijn Leestipper geeft je gepersonaliseerd leesadvies!

Leners van de bibliotheken van Lede die op zoek zijn naar een goed boek, kunnen bij Mijn Leestipper terecht. Met deze applicatie geeft de bib leestips op maat aan onze leners. Maandelijks ontvangen leners leestips gebaseerd op hun leesprofiel, recht uit de fictiecollectie van hun eigen bib.

Mijn Leestipper is het resultaat van een project dat reeds in 2016 begon en nu in samenwerking met Cultuurconnect, Bibliotheek Brugge en samenwerkingsverband BibArt werd afgerond.

Mijn Leestipper geeft leestips van Nederlandstalige fictieboeken voor volwassenen. Om de gebruiker te leren kennen, maakt Mijn Leestipper gebruik van het leesprofiel en de leenhistoriek, als de gebruiker dit toestaat. Mijn Leestipper onderscheidt zich van andere boekentippers door de manier waarop de selectie van de tips gebeurt. Bibliotheken brengen thema’s en boekenlijsten aan met titels die ze graag in de kijker willen zetten, zoals poëzie, Hugo Claus, historische boeken ... Het algoritme pikt daar vervolgens de tips uit die het beste aansluiten bij het leesprofiel van de gebruiker. Zo krijg je een aanbod dat steeds verrast en prikkelt.

Inloggen kan eenvoudig met het Mijn Bibliotheek-profiel op mijnleestipper.bibliotheek.be. Wie dat wil, wordt maandelijks via e-mail op de hoogte gebracht door de bib dat er nieuwe leestips klaarstaan.