Hou jij de bib mee veilig?

Om de bibliotheek open te houden gelden nog steeds veiligheidsmaatregelen voor alle bezoekers. Zo vragen we om nog even niet met het hele gezin naar de bib te komen en een mondmasker te dragen vanaf 10 jaar. We zetten de voornaamste regels nog even op een rij.

COVID-19 veilig naar de bib

We vragen aan onze leners om zich nauwgezet aan de richtlijnen te houden:

• Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet alleen naar de bib en blijven het hele bibbezoek bij hun volwassen begeleider.
  • Kom bij voorkeur alleen, niet met het hele gezin.
  • Blijf thuis als je griepverschijnselen zoals koorts, hoesten en snotteren hebt.
  • Draag correct een mondmasker zodat mond én neus bedekt zijn. Dit is verplicht vanaf 10 jaar.
  • Hou altijd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en de bibliotheekmedewerkers.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Beperk bezoek tot maximaal 30 minuten.
  • Volg de looprichting.
  • Raak niet aan wat je niet wil lenen.

Wijzigingen vanaf 1 juli:

• De kopieermachine werd teruggeplaatst
  • Er worden beperkte zithoekjes opengesteld; deze worden dagelijks ontsmet.
  • De levering met boeken aan huis voor mensen in quarantaine is stopgezet.
  • De internetcomputers moeten niet meer gereserveerd worden in het kader van de contact tracing.