COVID-19 maatregelen: veel gestelde vragen beantwoord

De bib blijft gesloten als maatregel tegen het verder verspreiden van het COVID-19 virus. De meest gestelde vragen hierover, vind je hier beantwoord.

Wat als ik niet meteen mijn materialen kan terugbrengen?

Geen probleem, wij verlengen automatisch uw materialen tot dezelfde weekdag na de heropening. Je kan dit nakijken via mijn.bibliotheek.be. Was je inleverdatum bijvoorbeeld vrijdag 13 maart, dan wordt dat nu vrijdag 10 april.

Hoe lang duurt de sluiting?

Wij richten ons naar de federale aanbevelingen, daarom sluiten we voorlopig tot en met 3 april. Op dit moment is het echter onmogelijk om een exacte datum mee te delen.

Kan ik materialen afhalen?

Neen, we zullen niet met een afhaaldienst starten. Deze piste werd overwogen maar gezien de situatie werd dit in overleg met het gemeentebestuur afgekeurd.

Kan ik terecht in de filialen?

Neen, ook de uitleenpost van Oordegem is per direct gesloten.

Kunnen we onze materialen inleveren?

Dit kan alleen via de inleverbus aan de bibliotheek Lede. Dit is eigenlijk niet nodig want de uitleendatum wordt automatisch verlengd.

Loop ik boete op tijdens de sluiting?

Neen. Wij verlengen automatisch je materialen tot dezelfde weekdag na de heropening. Je kan dit nakijken via mijn.bibliotheek.be. Als je inleverdatum bijvoorbeeld vrijdag 13 maart was, dan is dit nu vrijdag 10 april geworden.

Moet ik mijn materialen zelf verlengen?

Neen, wij doen dit voor jou.

Ik heb sprintboeken uitgeleend die niet verlengd kunnen worden, wat nu?

Ook sprintboeken werden automatisch verlengd tot na de sluitingsperiode.

Wat met mijn reservering?

Reserveringen blijven geldig en zullen tot 10 dagen na de heropening beschikbaar blijven.

Wat met tickets voor workshops of activiteiten?

Wij proberen zoveel mogelijk geplande activiteiten naar een latere datum te verschuiven. Momenteel kunnen wij daar nog niet verder over informeren. Alle tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd in de loop van de volgende weken.