Bibliotheek: veiligheidsmaatregelen

De bibliotheek in Lede en Oordegem is weer vrij open maar mét maatregelen. We rekenen op onze leners om ieders bibbezoek zo veilig mogelijk te houden. Opgelet: vanaf zaterdag 11/07 is het dragen van een mondmasker verplicht in een bibliotheek.

Bibliotheek Lede

Wat kan momenteel wel, wat kan niet

• Uitlenen en inleveren
  • Inschrijven van nieuwe leners
  • Toiletbezoek
  • Kranten raadplegen in leeshoek van de hoofdbibliotheek - er is slechts één leesplek beschikbaar
  • Gebruik van internetcomputer mits reservatie in de hoofdbibliotheek - omwille van de contact tracing werken we met een reservatieformulier. Reserveren kan ook telefonisch op het nummer 053 82 53 30.

Wat kan nog niet:

• Geen gebruik van kopieerapparaat
  • Geen activiteiten in de bib

Afspraken bij het bibbezoek

• Verplicht dragen van een mondmasker (vanaf 11/07/2020)
  • Kom bij voorkeur alleen als volwassene
  • Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door maximaal één volwassene en mogen niet alleen rondlopen in de bib.
  • Maximaal 30 bezoekers tegelijk in hoofdbibliotheek Lede, maximaal 5 bezoekers in filiaal Oordegem. In Lede is er een scherm voorzien dat aangeeft of je binnen mag in de bibliotheek of niet.
  • Wacht in rij aan de ingang op 1,5 meter van elkaar
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen
  • Beperk bezoek tot maximaal 30 minuten
  • Volg de looprichting