Tijdens de wintermaanden nodigen de bib en cultuurdienst vier interessante gastsprekers uit die je een hele avond mee op sleeptouw nemen door hun vakgebied. Dit seizoen zijn Annick Ruyts, Leen Dendievel, Dirk Musschoot en Johan De Ryck te gast. D…

Lees verder

Vanaf 1 oktober versoepelen de veiligheidsmaatregelen tijdens het bibliotheekbezoek. Het dragen van een mondmasker is niet meer verplicht, het aantal tegelijk toegelaten bezoekers stijgt naar 60 in Lede en 10 in Oordegem.

Lees verder
BEEGO-digicheques

Problemen met je smartphone of computer? BEEGO helpt je op weg!

Gedaan met vloeken op je computer want de Beego IT-studenten zijn nu ook actief in Lede! Koop in de bibliotheken een BEEGO-digicheque voor 20 euro en krijg een uur digitale steun bij je thuis.

Lees verder
Online leren

Online leren kan nu via de bib!

Wat heb je nodig? Een Mijn Bibliotheek profiel gekoppeld aan de bib van Lede en een computer, laptop of tablet. De inhoud wordt geregeld aangepast en bevat onder andere taalcursussen (Engels, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands) maar ook zaken als yoga, digitale fotografie, Android, mindmappen, sociale media en cursussen ivm loopbaanontwikkeling.

Lees verder
Ruilbib Sportcomplex

Extra ruilbibliotheekjes

De bibliotheek plaatste al 6 ruilbibliotheekjes in Lede, maar vanaf maandag 12 april komen daar nog 2 locaties bij. De nieuwe ruilbibliotheekjes vind je aan Sportcomplex De Ommegang en aan de kapel op de hoek van de Kasteelstraat en de Kasteeldreef. Via het principe 'Geef een boek, neem een boek' willen we zo de kringloopgedachte en het (voor)lezen stimuleren.

Lees verder
COVID-19 veilig naar de bib

Hou jij de bib mee veilig?

Om de bibliotheek open te houden gelden nog steeds veiligheidsmaatregelen voor alle bezoekers. Zo vragen we om nog even niet met het hele gezin naar de bib te komen en een mondmasker te dragen vanaf 10 jaar. We zetten de voornaamste regels nog even op een rij.

Lees verder
Online betalen via Mijn Bibliotheek

Online betalen via Mijn Bibliotheek

Je kan vanaf nu jouw kosten bij de bib online afrekenen. Meld je eenvoudig aan met jouw Mijn Bibliotheek-profiel en betaal daar met één druk op de knop alles met de kaart. Vliegensvlug, vlotjes en virusvrij!

Lees verder

Leeshonger? Mijn Leestipper geeft je gepersonaliseerd leesadvies!

Leners van de bibliotheken van Lede die op zoek zijn naar een goed boek, kunnen bij Mijn Leestipper terecht. Met deze applicatie geeft de bib leestips op maat aan onze leners. Maandelijks ontvangen leners leestips gebaseerd op hun leesprofiel, recht uit de fictiecollectie van hun eigen bib.

Lees verder