COVID-19

Bib blijft open met maatregelen

De bibliotheek blijft open voor bezoekers met strikte veiligheidsmaatregelen. We roepen onze leners op om de richtlijnen zorgvuldig op te volgen zodat iedereen veilig zijn portie boekenpret kan kiezen. We zetten alle regels nog e…

Lees verder

Vanaf 30 november kan je jouw lerarenkaart voor 2021 ophalen in de hoofdbibliotheek in Lede.

Lees verder

Vanaf 1 december kan je in de bibliotheek terecht voor wenskaarten met een keramieken kersthartje. De wenskaarten - ideaal voor de eindejaarsperiode - zijn gevuld met teksten van Leedse schrijvers. De opbrengst gaat via 

Lees verder
Activiteiten afgelast of uitgesteld corona

Activiteiten afgelast of uitgesteld

Wegens de strengere maatregelen tijdens de lockdown, worden verschillende activiteiten uitgesteld of afgelast.  Wie reeds tickets kocht, wordt gecontacteerd. Hou onze agenda in de gaten voor updates.

Lees verder
Kerstbal

Knallende kerstballen: knutselactie

Vrolijk de bib op met geknutselde kerstballen! Kom je kartonnen kerstbal ophalen in de bib, versier hem en bezorg hem ons terug. Wie weet, win je wel een verrassingspakket. De actie loopt van maandag 16 november tot 9 januari.

Lees verder
Bib-aan-huis

Bib-aan-huis: gratis levering tijdens lockdown

De bib biedt tijdens de lockdown een nieuwe dienst aan: bib-aan-huis. Inwoners van de gemeente Lede kunnen gratis boekenpakketten laten leveren aan huis. Je kan zelf je pakket samenstellen of je laten verrassen door de keuzes van de bibmedewerkers.

Lees verder
Bladeren door boek

Code oranje voor onderwijs

Nu voor het onderwijs code oranje geldt, werken we aan een alternatief voor onze schoolactiviteiten.

Schreef je in voor één van onze activiteiten? We nemen sowieso contact met jou op met meer nieuws.

Lees verder
Luistervinken 2020-2021

Luistervinken: winterse lezingen in De Volkskring!

Tijdens de wintermaanden nodigen de bib en cultuurdienst vier interessante gastsprekers uit die je een hele avond mee op sleeptouw nemen door hun vakgebied. Op het programma dit jaar: Chris Dusauchoit over honden, Johan De Ryck over Fake News, Dirk Musschoot over Sweethearts en Annick Ruyts over De Slapelozen.

De lezingen beginnen telkens om 20 uur in GC De Volkskring. De prijs per lezing bedraagt 7 euro, een abonnement voor de 4 lezingen komt op 20 euro. Bestel online je tickets!

Lees verder
Online betalen via Mijn Bibliotheek

Online betalen via Mijn Bibliotheek

Je kan vanaf nu jouw kosten bij de bib online afrekenen. Meld je eenvoudig aan met jouw Mijn Bibliotheek-profiel en betaal daar met één druk op de knop alles met de kaart. Vliegensvlug, vlotjes en virusvrij!

Lees verder
Computer

Reserveer een internetcomputer

Je kan vanaf maandag 13 juli een plaatsje reserveren op een van onze internetcomputers. Omwille van de contact tracing is dit verplicht. De computers krijgen ook een andere plaats en zullen voor gebruik ontsmet worden. Een afspraak maken kan telefonisch via 053 82 53 30 of via het online formulier.

Lees verder