Een nieuw schooljaar, een nieuwe reeks boekenbabbels! Ontdek deze speelse leesclub voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Lees verder

In het kader van de Poëzieweek 2023, die loopt van 26 januari tot 1 februari, gaan honderden #Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. Samen met jou slopen we het - onterecht - saaie imago van poëzie. Hoe? Door straten te overspoelen met gedic…

Lees verder
Cinéfolie 2022-2023

Nieuw filmaanbod in GC De Volkskring

Vanaf donderdag 23/06 kan je zowel online als in de bibliotheek of cultuurdienst terecht voor je tickets van het nieuwe filmaanbod. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop; de films worden ingeleid door een filmkenner.

Lees verder
Luistervinken 2022-2023

Luistervinken: ontdek onze nieuwe lezingenreeks

Tijdens de wintermaanden nodigen de bib en cultuurdienst vier interessante gastsprekers uit die je een hele avond mee op sleeptouw nemen door hun vakgebied. Dit seizoen zijn Wouter Deboot, Lode Lauwaert, Ann Ceurvels en Hendrik Vos te gast.

Lees verder
Literatour

Literatour: literaire lezingen

Het samenwerkingsverband BibArt zorgde voor een lezingenreeks met boeiende Vlaamse auteurs.

Lees verder
Online leren

Online leren kan via de bib!

Sinds enige tijd biedt de bibliotheek via het lidmaatschap een aantal interactieve cursussen aan. We bieden onder andere taalcursussen aan (Engels, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands) maar ook zaken als yoga, digitale fotografie, Android, mindmappen, sociale media en cursussen ivm loopbaanontwikkeling.

Lees verder

Leeshonger? Mijn Leestipper geeft je gepersonaliseerd leesadvies!

Leners van de bibliotheken van Lede die op zoek zijn naar een goed boek, kunnen bij Mijn Leestipper terecht. Met deze applicatie geeft de bib leestips op maat aan onze leners. Maandelijks ontvangen leners leestips gebaseerd op hun leesprofiel, recht uit de fictiecollectie van hun eigen bib.

Lees verder