Van 14 tot 21 februari is het de vijftiende Vlaamse Week tegen Pesten. Samen met jullie wil de bib een vuist maken tegen pesten. 

Lees verder

Onze Ruilbibliotheekjes zijn in maart extra vol geladen met jeugdboeken, dit naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand. In onze 6 ruilbibliotheekjes, eentje in elke deelgemeente, kan je steeds een boek ruilen voor een ander exemplaar.

Lees verder

Lerarenkaart beschikbaar in de bib van Lede

Vanaf vandaag is de lerarenkaart beschikbaar voor leerkrachten die in Lede wonen. Opgelet: dit jaar kan je deze enkel in de hoofdbib in Lede afhalen!

Lees verder

Leeshonger? Mijn Leestipper geeft je gepersonaliseerd leesadvies!

Leners van de bibliotheken van Lede die op zoek zijn naar een goed boek, kunnen bij Mijn Leestipper terecht. Met deze applicatie geeft de bib leestips op maat aan onze leners. Maandelijks ontvangen leners leestips gebaseerd op hun leesprofiel, recht uit de fictiecollectie van hun eigen bib.

Lees verder

Het is bijna Jeugdboekenmaand!

Maart is de jeugdboekenmaand en dat vieren we in de bib! We plannen verschillende artistieke activiteiten, want het thema is dit jaar Wat doet Kunst? Op het programma staan onder andere een knutselwedstrijd, voorlezen en een workshop percussie.

Lees verder