Ontlenen

Met je lidmaatschap kun je alle materialen kosteloos ontlenen. De uitleentermijn bedraagt 3 weken en je kunt tweemaal verlengen met nog eens 3 weken zolang het materiaal niet door een andere gebruiker gereserveerd werd.

Met een jeugdpas kan je alleen jeugdwerken ontlenen.

De einddatum van de uitleentermijn vind je terug op het leenticket en in je Mijn Bibliotheek-account.

Voor leerkrachten zijn er aangepaste voorwaarden.

Verlengen

Je kan tweemaal materialen verlengen met nog eens 3 weken zolang het materiaal niet door een andere gebruiker gereserveerd werd. Bijzondere werken zoals sprinters en gereserveerde materialen kunnen niet verlengd worden. Opgelet: de verlenging rekent vanaf de dag dat je verlengt 3 weken bij. Daarom kan je op de dag van ontlening niet online verlengen.

Verlengen kan in de bib, online via de module mijn bibliotheek of telefonisch tijdens openings- en kantooruren uitgezonderd op vrijdagnamiddag. Bekijk onze handleiding. We aanvaarden géén verlengingsaanvragen per mail.

Inleverbus

Ook na sluitingstijd kan je via onze inleverbus aan de hoofdbibliotheek (gevel van de parking) inleveren. Deze wordt slechts éénmaal per dag manueel geleegd, namelijk 's ochtends tussen 8.15 en 9.00 uur.

Lever daarom jouw materialen één dag voor de vervaldatum in.

Reserveren

Kosten

Reserveren kost 0.50 euro per item. Je bent dit bedrag verschuldigd zodra je bericht krijgt dat het materiaal voor jou is klaargezet. Zolang dat niet gebeurd is kun je de reservering kosteloos annuleren.

Voorwaarden

Bijna alle materialen kunnen gereserveerd worden. Alleen recente tijdschriften worden niet uitgeleend en zijn dan ook niet te reserveren.

Een reservering wordt maximaal 10 dagen opzij gezet voor jou. Daarna vervalt de reservering, maar ben je nog steeds de reserveringskosten verschuldigd.

Elders lenen

Is een item bij ons niet beschikbaar, maar vind je het wel in een andere bibliotheek terug? Dan kun je dit laten opsturen naar onze bibliotheek.

Het is niet zeker dat de andere bibliotheek het materiaal wil uitlenen. Je krijgt sowieso bericht van ons ongeacht de uitkomst.

Voor deze dienst vragen we een tussenkomst in de transportkosten van 3 euro per aangevraagd materiaal.

Aankoopsuggestie

Vind je iets niet terug in onze catalogus en wil je dat de bib dit materiaal aanschaft? Dan kan je een aankoopsuggestie doen via jouw Mijn Bibliotheek-account of via dit formulier.

Aankoopsuggesties mogen niet ouder dan 2 jaar zijn. Onze aankoopverantwoordelijken beslissen of ze ingaan op het verzoek. Je krijgt sowieso een bericht van ons, ongeacht de uitkomst.