Leeskring Leorim

Lezen in groep is dubbel zo fijn, daarom komt de leeskring vijfmaal per jaar samen om een boek te bespreken. Iedereen is welkom, ook als je het boek niet gelezen hebt. De toegangsprijs is 2 euro.

In samenwerking met Davidsfonds Lede, Davidsfonds Oordegem en samenwerkingsverband BibArt.

De leesgroep wordt begeleid door Marie-Jeanne Snoecks van Leesweb vzw. Bekijk de flyer van onze Leeskring 2020-2021.

We voorzien circa 2m afstand, mondmasker is verplicht bij rondlopen en binnenkomen, maar kan afgezet worden tijdens de activiteit zelf.

Op ons huidig leeslijstje

De pest

Albert Camus

Het uitbreken van een pestepidemie in een Noord-Afrikaanse stad met als gevolg het totale isolement stelt de bewoners voor fundamentele vragen over goed en kwaad.

Bekijk in catalogus

De mensengenezer : roman

Koen Peeters

Remi, voorbestemd om in de Westhoek zijn vader als boer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. De verhalen van zijn nonkel over de eerste wereldoorlog, een zwarte soldaat en een geest maken diepe indruk op hem. Hij wil andere horizonten opzoeken, treedt in bij de jezuïeten en volgt zijn hart naar Congo, waar hij door het Yaka-volk wordt beschouwd als revenant, een reïncarnatie van hun vroegere chef. Een mensengenezer.

Bekijk in catalogus

La peste

Albert Camus

Het uitbreken van een epidemie in een Noordafrikaanse stad met als gevolg het totale isolement stelt de bewoners voor konsekwenties ten aanzien van hun houding tegenover deze kwaal. Met informatief dossier.

Bekijk in catalogus

De droom van de Ier : roman

Mario Vargas Llosa

De Britse diplomaat Roger Casement wordt uitgezonden naar Congo om daar een bijdrage te leveren aan de civilisering van de inheemse volkeren. Bij aankomst blijkt hij te zijn terechtgekomen in een wereld van uitbuiting en moordpartijen. Casement besluit hierover te rapporteren en wordt een van de eerste voorvechters voor de mensenrechten - niet alleen in Congo maar ook in het Amazonegebied en in zijn thuisland Ierland, waar hij de onderdrukking van zijn eigen landgenoten moet erkennen. Maar terwijl zijn vrijheidsstrijd hem een zeer gerespecteerde positie oplevert moet hij steeds meer zijn best doen om zijn eigen geheimen verborgen te houden.

Bekijk in catalogus