Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Liever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheken sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 gratis boekjes!

1. Download de Fundels-app via Google Play Store of de Apple App Store
  2. Klik op Doorgaan zonder aanmelden
  3. De 15 boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder Jouw collectie
  4. De boekjes zijn beschikbaar tot 3 april. Veel lees- en speelplezier!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress Archief!

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op bibliotheek.be/krantenarchief. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bib*. Met vragen kan je terecht bij jouw lokale bibliotheek.

*Het archief is vrij toegankelijk t.e.m.19 april. Nadien kan je het Gopress Archief raadplegen door aan te melden met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.